Κρεβάτια φυσικοθεραπείας Gymna

Αναρτήθηκε: Φεβρουάριος 7th, 2012 | Tags: , , , , | 1 σχόλιο »
Κρεβάτια φυσικοθεραπείας Gymna
Κρεβάτια θεραπείας Gymna, για απόλυτη ευστάθεια.
Ένα από τα δυσκολότερα σημεία στο σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός κρεβατιού θεραπείας είναι η επίτευξη της σταθερότητας. Η σταθερότητα ενός κρεβατιού παίζει σημαντικότατο ρόλο, ιδιαίτερα στη θεραπεία με θεραπευτικούς χειρισμούς.

Τι εννοούμε με τον όρο ευστάθεια;
Αρχικά ας αναφερθούμε στην στατική ευστάθεια. Η στατική ευστάθεια παίζει ρόλο όταν ο ασθενής ξαπλώνει ή κάθεται στο κρεβάτι, οπότε το φορτίο είναι σταθερό.

Για τον φυσκοθεραπευτή όμως, ιδιαίτερα σημαντική είναι η δυναμική ευστάθεια. Είναι η ευστάθεια σε μεταβαλλόμενο φορτίο. Το κρεβάτι δεν πρέπει να μετατοπίζεται ούτε να γέρνει ή να ταλαντεύεται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ή όταν ο ασθενής ανεβαίνει ή κατεβαίνει από αυτό. Επίσης, η δυναμική ευστάθεια επιδρά και στην αποτελεσματικότητα της φυσικοθεραπείας.

Ένα πλήρως ρυθμιζόμενο κρεβάτι θεραπείας αναπηδά προς τα κάτω όταν εξασκείτε μία ξαφνική πίεση πάνω στην επιφάνεια του κρεβατιού. Αυτό εξασθενεί την προσπάθειά σας και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες κινήσεις και συνέπειες. Με το Gymna Stability Profile το ‘φαινόμενο αναπήδησης’ μειώνεται στο ελάχιστο.
Μέτρηση της δυναμικής ευστάθειας.
Για την αξιολόγηση της δυναμικής ευστάθειας δύο παράγοντες είναι σημαντικοί:
· Η κίνηση αντίδρασης που κάνει το κρεβάτι σε μία εξασκούμενη δύναμη (πχ. κατά τη διάρκεια μίας φυσικοθεραπείας).
· Ο χρόνος αντίδρασης που χρειάζεται το κρεβάτι για να διορθώσει αυτή την κίνηση αντίδρασης. Όσο μικρότερη είναι η κίνηση αντίδρασης και όσο συντομότερος είναι ο χρόνος αντίδρασης τόσο καλύτερη είναι η δυναμική ευστάθεια.

Η Gymna είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κρεβατιών φυσικοθεραπείας παγκοσμίως. Μέσα από 40 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας, εξέλιξε τον τρόπο σχεδιασμού και παραγωγής των κρεβατιών θεραπείας, έτσι ώστε να παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά ευστάθειας κατά την εφαρμογή δυνάμεων. Όλες αυτές οι διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής που ανέπτυξε η Gymna, δημιούργησαν το μοναδικό Gymna Stability Profile.

alt alt alt
Τα κρεβάτια θεραπείας της Gymna διακρίνονται για τη δυναμική ευστάθειά τους χάρη στο σύστημα G.S.P. Στη συγκριτική μελέτη η μετατόπιση και η αντίδραση του κρεβατιού Gymna (κόκκινη συνεχής γραμμή) ήταν πολύ μικρότερη και επανήλθε πολύ γρηγορότερα από το άλλο αντίστοιχο κρεβάτι της ίδιας τιμής (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) στην εφαρμογή της ίδιας δύναμης (μπλέ γραμμή). Χάρη στο GSP τα κρεβάτια της Gymna προσφέρουν μια πιο στοχευμένη, πιο ασφαλή και πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Για τα κρεβάτια φυσικοθεραπείας της Gymna χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο υλικά κορυφαίας ποιότητας και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής. Για παράδειγμα η κοπή των μεταλλικών μερών γίνεται με ρομπότ και χρήση laser, οι υδροπνευματικοί μηχανισμοί κατασκευάζονται στη Γερμανία ενώ τα κρεβάτια κατασκευάζονται στο Βέλγιο ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές ποιότητας. Έτσι διασφαλίζονται τα κορυφαία χαρακτηριστικά των κρεβατιών της Gymna όπως η υποδειγματική ευστάθεια και η αντοχή τους .

Ποιο είναι το μυστικό του Gymna Stability Profile ;
Για το σχεδιασμό των κρεβατιών γίνεται χρήση των πιο σύγχρονων λογισμικών σχεδίασης 3D-CAD. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση κατά 20% της σταθερότητας του πλαισίου. Η στήριξη των επιφανειών θεραπείας έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά με τη χρήση στιβαρότερου πλαισίου και με τροποποιήσεις στην τοποθέτηση των πνευματικών ελατηρίων και των μοτέρ. Οι τελευταίες μέθοδοι παραγωγής, που εφαρμόζονται, εγγυώνται υψηλή ακρίβεια σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Μελέτη δυναμικής ευστάθειας:
Σε συγκριτική μελέτη ενός κρεβατιού της Gymna και ενός άλλου κρεβατιού με τα ίδια χαρακτηριστικά και παρόμοια τιμή, μελετήθηκε η ποσότητα της κίνησης   προς τα κάτω καθώς και η αντίδραση επαναφοράς των κρεβατιών στην αρχική τους θέση μετά από την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης δύναμης (Εικ.2).

Οι δύο καμπύλες δείχνουν ένα πολύ διαφορετικό προφίλ σταθερότητας. Κατά την εφαρμογή της ίδιας δύναμης (μπλε γραμμή) το κρεβάτι Gymna μετακινήθηκε πολύ λιγότερο και επανήλθε στην αρχική του θέση πολύ γρηγορότερα (κόκκινη συνεχόμενη γραμμή) από ότι το άλλο κρεβάτι (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή).

Τι σημαίνει το Gymna Stability Profile για εσάς και τον ασθενή σας:
Ένα σταθερό κρεβάτι θεραπείας σημαίνει κατά κύριο λόγο ότι μπορείτε να βασίζεστε πάντοτε επάνω του ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες. Για εσάς σημαίνει ότι οι θεραπευτικοί χειρισμοί γίνονται με μεγαλύτερη ακρίβεια αφού οι δυνάμεις επικεντρώνονται στον ασθενή χωρίς να απορροφώνται από την κίνηση υποχώρησης του κρεβατιού. Μεγαλύτερη ακρίβεια σημαίνει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της θεραπείας (Εικ. 3).

Για τον ασθενή σας το G.S.P. σημαίνει ότι του παρέχεται άνετη και εύκολη τοποθέτηση στο κρεβάτι καθώς και αίσθηση ασφάλειας ώστε να εκτελεί απερίσπαστος τις οδηγίες σας. Με δύο λόγια, το G.S.P. εγγυάται μία σταθερή και ασφαλή θεραπεία!1 σχόλιο στο άρθρο “Κρεβάτια φυσικοθεραπείας Gymna

  1. 1 Ο Mohamed είπε στις 18:04 , Απρίλιος 22nd, 2012:

    You know what, I’m very much incilend to agree.


To σχόλιο σας