Αυτόματοι Απινιδωτές AED – Απαραίτητοι για κάθε σκάφος…

Αναρτήθηκε: Απρίλιος 18th, 2012 | Tags: , , , , , | Ουδέν σχόλιο »

Εάν ένα σκάφος βρίσκεται στην μέση του πελάγους με επιβάτες πάνω σε αυτό, ένας αυτόματος απινιδωτής (AED) είναι βασικός για την εξάρτηση πρώτων βοηθειών κάθε καπετάνιου.

Θα έπρεπε όλα τα σκάφη να έχουν ένα απινιδωτή (AED);


Ναι! Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αρχίζει να εμφανίζεται περίπου μέσα σε 4 έως 6 λεπτά μετά από μία καρδιακή ανακοπή. Εάν υπάρχει απινιδωτής πάνω στο σκάφος και μπορεί και να τεθεί σε λειτουργία μέσα στα πρώτα 1-3 λεπτά, υπάρχει μια πιθανότητα 70-80 % επιβίωσης του θύματος. Εάν δεν έχετε ένα Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED) στο σκάφος σας και ένας επιβάτης ή ένα μέλος του πληρώματος πάθει καρδιακή ανακοπή, είναι σχεδόν απίθανο το θύμα να επιζήσει.

Σας συνιστούμε, αν είστε ιδιοκτήτης ή καπετάνιος σκάφους, μεταφοράς επιβατών, αλιευτικό σκάφος, καταδυτικό σκάφος, γιοτ ή ακόμα και ένα υποβρύχιο, να υπάρχει πάντα ένας απινιδωτής στις πρώτες βοήθειες του σκάφους. Θα έπρεπε σε όλα τα θαλάσσια σκάφη για την ασφάλεια του πληρώματος αλλά και των επιβατών να υπάρχει ένας απινιδωτής.

Θα πρέπει οι δύτες, αυτόνομοι ή ελεύθεροι, οι ψαροντουφεκάδες ή οι ψαράδες να έχουν ένα απινιδωτη στο σκάφος που επιβαίνουν; Η απάντηση είναι:

Ναι!! Τι είναι ένα AED;

Αυτοματοποιημένος Εξωτερικός Απινιδωτής ή ένα AED είναι μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή που εντοπίζει αυτόματα τις ενδεχομένως απειλητικές για τη ζωή καρδιακές αρρυθμίες και την κοιλιακή ταχυκαρδία σε έναν ασθενή. Το AED είναι σε θέση να θεραπεύσει τον ασθενή από την εφαρμογή της ηλεκτρικής θεραπείας που σταματά την αρρυθμία και επιτρέπει στην καρδιά να επανεγκαθιδρύσει έναν αποτελεσματικό ρυθμό. Το AED έχει ως σκοπό να είναι απλό έτσι ώστε καθένας να μπορεί να το χρησιμοποιήσει, παρόλα αυτά καλό είναι να έχετε κάνει μαθήματα πρώτων βοηθειών και να έχετε εξοικιωθεί με την χρήση ενός απινιδωτή.

Είναι η καρδιακή ανακοπή το ίδιο με την καρδιακή προσβολή;

Όχι! Το έμφραγμα είναι ένας τραυματισμός του καρδιακού μυ που οφείλεται σε απώλεια παροχής αίματος. Το έμφραγμα συμβαίνει όταν φράζουν οι αρτηρίες που παρέχουν αίμα και οξυγόνο στην καρδιά. Ο θρόμβος αίματος που σχηματίζεται σε μια στενωμένη αρτηρία λόγω συσσώρευσης της χοληστερίνης και άλλων λιπωδών ουσιών που είναι συνήθως η αιτία που φράζουν οι αρτηρίες.

Χωρίς οξυγόνο, τα κύτταρα καταστρέφονται, προκαλώντας πόνο ή πίεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η λειτουργία της καρδιάς. Το έμφραγμα δεν είναι ένα στατικό, μεμονωμένο γεγονός. Είναι μια δυναμική διαδικασία που εξελίσσεται σε 4-6 ώρες. Κάθε λεπτό που περνά, όλο και περισσότερα κύτταρα στερούνται οξυγόνο, με αποτέλεσμα να υφίστανται βλάβη ή να πεθαίνουν.

Όταν συμβαίνει ξαφνική καρδιακή ανακοπή (ΚΑ), ο τακτικός χτύπος της καρδίας αλλάζει σε χαοτικό και αυτό ονομάζεται κοιλιακή μαρμαρυγή. Τα θύματα καρδιακής ανακοπής, λιποθυμούν λόγο του ότι η καρδία σταματά να στέλνει αίμα.

Η μόνη θεραπεία σε μια καρδιακή ανακοπή είναι η χρήση ενός Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) που είναι η πίο αποτελεσματική θεραπεία σε απειλητικά για την ζωή περιστατικά όπως η καρδιακή ανακοπή (Πηγή: First Aid Greece – http://www.how-to-save-a-life.gr)

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές της HeartSine είναι οι μικρότεροι & ελαφρύτεροι στον κόσμο, με βάρος μόλις 1,1 kg, έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες  σε μετρήσεις αντοχής (IP56) και συνοδεύονται από την μεγαλύτερη εγγύηση της αγοράς παγκοσμίως, 7 έτη! Παράλληλα είναι απόλυτα σύμφωνοι με τις οδηγίες αναζωογόνησης AHA, με δυνατότητα αναβάθμισης σε περίπτωση αλλαγής τους.

Όλα τα μοντέλα των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών της HeartSine βρίσκονται διαθέσιμα στο Medi-Shop.gr!

Παρουσίαση των απινιδωτών HeartSine στην TV (Ελληνικά)Ουδέν σχόλιο

To σχόλιο σας