Νέα συστήματα κρυοθεραπείας ZAMST

Αναρτήθηκε: Απρίλιος 21st, 2016 | Tags: , , , , | Ουδέν σχόλιο »

Η ZAMST καινοτομεί και παρουσιάζει 2 συστήματα συνδυασμένης θεραπείας συμπίεσης – πάγου, ένα για γόνατο, αστράγαλο &  καρπό (ZAMST IW-1) και ένα για τον ώμο και τη μέση (ZAMST IW-2), καθώς επίσης και την παγοκύστη Zamst Ice Bag, για ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων του πόνου και του οιδήματος ενώ παράλληλα βοηθά στην γρήγορη αποθεραπεία.

Η χρήση της κρυοθεραπείας είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην αθλητική τραυματολογία. Είναι γεγονός ότι η επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Ο Ιπποκράτης (460-370 πΧ) είχε ήδη καταδείξει την χρήση του πάγου και του χιονιού για τη μείωση του πόνου και του οιδήματος.

Ο ρόλος της κρυοθεραπείας

  • Ανακούφιση του πόνου: Η αναισθητοποίηση της περιοχής βοηθά στην ελάττωση του πόνου.
  • Μείωση οιδήματος: Το κρύο προκαλεί την συστολή των αγγείων μειώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος.
  • Μείωση της φλεγμονής: Μειώνοντας την δραστηριότητα των ιστών γύρω από τον αρχικό τραυματισμό προλαμβάνεται ένας νέος τραυματισμός.
  • Ανακούφιση από την κόπωση: Τα αγγεία προσωρινά συστέλλονται. Επιταχύνεται η αποβολή του γαλακτικού οξέος.
  • Γρήγορη επάνοδος στη φυσική δραστηριότητα: Αναισθητοποιεί προσωρινά την πάσχουσα περιοχή. Διευκολύνει την εκτέλεση των ασκήσεων αποκατάστασης.

 

Το πρωτόκολλο R.I.C.E. (Rest=ανάπαυση, Icing=πάγος, Compression=συμπίεση, Elevation=ανύψωση) είναι αποτελεσματικό στην οξεία φάση του τραυματισμού:

  1- REST: Όταν συμβεί κάποιος τραυματισμός, είναι καλύτερα να σταματήσουμε τη δραστηριότητα και να καθίσουμε στο έδαφος ή σε ένα κάθισμα για να αποφύγουμε περαιτέρω ζημιά.

  2- ICING: Η εφαρμογή πάγου στην πάσχουσα περιοχή απαλύνει το οίδημα, τον πόνο και τους μυϊκούς σπασμούς.

  3- COMPRESSION: Η εφαρμογή της κατάλληλης συμπίεσης αποτρέπει την εξάπλωση του οιδήματος και μειώνει τον πόνο. Εφαρμόστε το επίπεδο συμπίεσης ρωτώντας τον τραυματία.

  4- ELEVATION: Ανασηκώστε το τραυματισμένο μέλος πάνω από το επίπεδο της καρδιάς για να περιορίσετε το οίδημα.

 Εφαρμογή κρυοθεραπείας με τη χρήση του πρωτοκόλλου R.I.C.E.

Εφαρμόστε πάγο και συμπίεση στην πάσχουσα περιοχή για 20 έως 30 λεπτά. Θα αισθανθείτε τα εξής σε τέσσερα διαφορετικά στάδια:

1. Αισθάνεστε τσίμπημα βελόνας.
2. Το δέρμα πονάει και το νιώθετε να καίει.
3. Αισθάνεστε έναν παλλόμενο πόνο στην περιοχή.
4. Νιώθετε την περιοχή σαν ναρκωμένη.

Σταματήστε την κρυοθεραπεία για περίπου 20 λεπτά. Επαναλάβετε τον κύκλο αρκετές φορές ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού.

Συνδυασμένο σύστημα συμπίεσης-πάγου  Zamst IW-1

Το ZAMST IW-1 διαθέτει ειδική υποδοχή για τοποθέτηση της ZAMST Ice Bag ενώ συνοδεύεται από 1 παγοκύστη μεγέθους Μ. Διαθέτει διπλούς ιμάντες για εύκολη προσαρμογή σε γόνατο, αγκώνα ή αστράγλο, ενώ ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του, επιτρέπει την τοποθέτηση με το 1 μόνο χέρι

 

Συνοδεύεται από 1 Zamst Ice Bag

Ίδανική προσαρμογή στον αγκώνα

Τέλεια προσαρμογή στο γόνατο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνδυασμένο σύστημα συμπίεσης-πάγου  Zamst IW-2

Το ZAMST IW-2 είναι συνδυασμένο σύστημα κρυοθεραπείας με 3 παγοκύστες ιδανικό για προσαρμογή σε μεγαλύτερες επιφάνειες του σώματος όπως μέση & ωμοπλάτη. Συνοδεύεται από 2 ZAMST Ice Bags ενώ έχει 3 θέσεις για τοποθέτηση τους

 

 

 Ουδέν σχόλιο

To σχόλιο σας